Turvataan lähipalvelut

Keskiviikko 17.10.2012 - Tero Hongisto

Hyvä ystävä,

Kunnallisvaalien ennakkoäänestys alkaa tänään. Nyt päätetään kotikuntien lähipalveluista ja itsenäisyydestä.

Vaalien tärkein kysymys on, miten lähipalvelut turvataan koko Suomessa. Kuntia ja palveluja on uudistettava. Kiireellisintä on laittaa terveys- ja sosiaalipalvelut kuntoon. Lääkäriin on päästävä postinumerosta tai lompakon koosta riippumatta.

Meidän vaihtoehtomme kotikunta-maakuntamalli. Keskustan mallissa kotikunnat eli nykyiset kunnat hoitavat kuntalaisten arjen kannalta tärkeät lähipalvelut. Näitä ovat päiväkoti, peruskoulu, kirjasto, kulttuuripalvelut, liikuntapaikat sekä esimerkiksi asumiseen, rakentamiseen ja ympäristöön liittyvät asiat.

Kuntien välisellä yhteistyöllä maakunnittain tarjotaan terveys- ja sosiaalipalvelut kaikissa kotikunnissa. Meidän vaihtoehdossamme jokaisessa kunnassa säilyy terveyskeskus. Lääkärissä voi siis käydä joko tutussa terveyskeskuksessa tai naapurikunnassa muiden arjen asioiden hoitamisen lomassa.

Palvelut on pidettävä lähellä. Sen lisäksi on tuettava kotien hyvinvointia. Meidän mielestämme lapsiperheille on taattava kunnallista kotiapua. Omaishoito on tehtävä verottomaksi ja siirrettävä Kelan hoidettavaksi. Näin tasa-arvoistetaan omaishoitajien asema koko Suomessa.

Kokoomuksen ja Sdp:n johtaman hallituksen tapa uudistaa on liittää kuntia yhteen niin, että Suomessa on tulevaisuudessa noin 70 – 100 kuntaa. Pääministeri Katainen on sanonut, että kuntaliitokset ovat kunnille ainoa vaihtoehto. Ääni Kokoomukselle, Sdp:lle ja muille hallituspuolueille on siis ääni yli 200 kunnan lakkauttamiselle. Perussuomalaisten linja on täydellisen epäselvä.

Me Keskustassa emme usko siihen, että palvelut turvataan kuntia yhteen liittämällä. Kuntien rajoja siirtelemällä sairaat eivät parane eivätkä vanhukset nuorru. Kunnallisvaaleissa suomalaiset valitsevat Keskustan vaihtoehdon ja hallituksen linjan välillä.

Vaaleissa on kyse myös kuntien itsenäisyydestä. Meidän mielestämme kuntalaisten pitää saada itse päättää oman kotikuntansa tulevaisuudesta. Keskustan vaihtoehdossa kuntaliitoksia tapahtuu vain vapaaehtoisesti, kuntalaisten ja kuntapäättäjien omilla päätöksillä.

Hallituksen tavoittelemien suurkuntien takaa pilkottaa Sdp:n ja Kokoomuksen halu kaiken keskittämiseen. Ihmiset, palvelut ja työpaikat halutaan keskittää muutamaan suureen keskuskaupunkiin.

Pääministeri Katainen on sanonut, että puhe koko Suomen asuttuna pitämisestä on vanhahtavaa. Siksi kunnallisvaalit ovat myös yleispoliittiset suuntavaalit. Keskusta ajaa koko Suomen asiaa. Meidän mielestämme jokaisella on oltava oikeus itse päättää, mihin kotinsa, työnsä ja elämänsä rakentaa.

Me Keskustassa olemme tulevana viikonloppuna liikkeellä koko Suomessa. Kampanjoimme ja pidämme ääntä lähipalvelujen ja kotien hyvinvoinnin puolesta. Tervetuloa keskustelemaan.

 

Terveisin Keskunta - puoluetoimisto

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kunnallisvaalit 2012

"Länsirantaa ja Gazaa"

Lauantai 13.10.2012 - Tero Hongisto

HYVÄN ARJEN TEKIJÄT KUOPION LÄNSIRANNALLA

Tero Hongisto - 374

TAHTOA JA TEKOJA

Kuka? opetushoitaja ja yrittäjä

Pidetään koko Suomi asuttuna.

 - Kunnat saakoot edelleen päättää liittymisestään muihin kuntiin - EI pakkoliitoksia.

- Kuntien yhteistyötä kehitettävä ja siihen tarvitaan koko maan kattavaa ohjausta.

- Valtio voisi ottaa isomman vastuun erikoissairaanhoidosta ja kuntien taakkaa tulisi keventää.

- Lapsiperheille lisää mahdollisuuksia järjestää päivähoito ja kotihoidontukea kehitettävä.

- Vanhusten hoitoon/kotihoitoon enemmän koordinaatiota ja ryhtiä.

 - Länsirannan alueelle uusi koulu - mahdollisesti Haminalahteen, joka on ehkä sijanniltaan paras paikka.

 - Kaikille taattava mahdollisuus laadukkaaseen peruskouluun ja -koulutukseen.

 - Kevyenliikenteen väylä Karttulantielle ja tienperusparannushanke liikkeelle mahdollisiman pian.

Välitetään lähimmäisistä ja annetaan kaikkien kukkien kukkia - me kaikki olemme tärkeitä tälle yhteiskunnalle riippumatta mitä temme ja missä asumme.

Tutustu lisää ja ota yhteyttä!

www.terohongisto.fi

www.facebook.com/hongisto.tero

040-5652941

tehohit@gmail.com

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kunnallisvaalit 2012