Kuopio alueen kokonaisliikennemäärät kartta

Maanantai 4.3.2013 - Tero Hongisto

kokonaisliikenne_puutossalmi-kurkimaki_kartta.pdf

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Liikenne, Liikennemäärät, kuopio, rytky

Kevyen liikenteen väylä Haminalahdesta Pihkainmäkeen

Sunnuntai 4.11.2012 - Tero Hongisto

Kevyen liikenteen väylää on puuhattu jo Kuopiosta länteen viimeiset 20 vuotta ja asiassa ei ole päästy puusta pitkälle. Nyt on tekojen aika!

 

Allekirjoita adressi!

http://www.adressit.com/allekirjoitukset/tie_551_haminalahdesta_pihkainmakeen_kevyen_liikenteen_vayla/

Tässä pohjaksi muutama selvitys:

http://www.kuopio.fi/c/document_library/get_file?uuid=58ab8333-3df2-46a4-9d73-3f901dcfb2f5&groupId=12147

http://www.itatoimija.fi/tiedostot/Pohjois-Savo/Karttulan_liitu.pdf

http://www.ely-keskus.fi/fi/ELYkeskukset/pohjoissavonely/Ajankohtaista/Julkaisut/Documents/erillisjulkaisut/POS_ELY_Kuopio_kevyenliikenteen_strategia_2010.pdf

Ja kiitos Rossin Markulle, kun ajaa asiaa Arkadian mäellä asti.

http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/taa_372_2012_p.shtml

http://www.pohjois-savo.fi/fi/psl/liitetiedostot/Maakuntakaavoitus/ksmk/Kuopionseudunliikennestrategia.pdf

Nyt vaan reippaasti asia eteenpäin, koska on lähinnä kivikautista hommaa odotella onnettomuuksia ennenkuin asia alkaa mennä eteenpäin. Tietenkin  koko tien perusparannus on myös oltava esillä kokoajan. Toisaalta nyt hyvin suunniteltu kevyenliikenteen väylähanke palvelisi myös tulevaa isompaa hanketta.

Jos päästäisiin ensin Pihkainmäkeen asti voitaisiin sitä jatkaa aina Karttulaan asti. Se avaisi monipuoliset mahdollisuudet erillaisten liikuntatapahtumien järjestämiseen.

Kuopiossa - Rytkyllä

sunnuntai-iltana

Tero Hongisto

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kevytliikennen, polkupyörä, skootteri, lenkkeily, ulkoilu, turvallinen koulutie

UEF Kuopion Kampus ? Kaunein koko Suomessa!

Lauantai 27.10.2012 - Tero Hongisto

UEF Kuopion Kampus – Kaunein koko Suomessa!

Itä-Suomen yliopiston Kuopion Kampus on varmasti kaunein koko Suomessa ja hakee vertaistaan kauempaakin Euroopasta. Kampuksen kehittäminen on Kuopiolle tärkeää ja koko kaupungin tulevaisuuden  kannalta erittäin tärkeää.  Jos yliopistoa ei olisi Kuopioon tullut yli 40 vuotta sitten Kuopio olisi vain ”tuppukylä” , vaikka ei se vielä metropolitasolle ole noussutkaan.

Kun Technopolis, UEF, Kuopio http://www.uef.fi/uef/home ,  Savonia AMK http://portal.savonia.fi/amk ja SAKKY Savon koulutuskuntayhtymä toivottavasti rakentavat yhteisen kampuksen ”Savilaaksoon” (huom engl. Clay Bay) eli Kuopion Savilahteen saamme sellaisen tehokkaan ja vieläpä kauniin kokonaisuuden johon voimme houkutella opiskelijoita yhä enemmän Suomesta ja myös maamme ulkopuolelta.

Nyt tässä tarvitaan päättäjiltä hyviä ja onnistuneita ratkaisuja:

-kunnolliset ja toimivat julkisen liikenteen ratkaisut  (paikallisjunat ja kehäraide)

-hyvät liikenneyhteydet ja ramppi suoraan moottoritieltä KYSsiin ja yliopistolle

-onnistunut ja kaunis kaavoitusratkaisu koko Savilahden alueelle (sis. Neulaniemi ja Savisaari, Laivonsaari sekä Harjulan ranta)

-myös opiskelija-asuntoja Savilahteen

-riittävät tunneloinnit rakennusten välille helpottamaan talviaikaa ja muutenkin huonoja kelejä

-junaliikenne täytyy pysähtyä myös Savilahdessa

-katettu moottoritie välillä Karjalankatu – Tasavallankatu (mm. parkkipaikkoja ja yrityksiä mutta myös parkkitilaa ja opiskelutilaa)

-moottoritielle kolmas kaista Pitkälahti – Kallansillat välille

Tehdään tästä yhdessä meille kaikille parempi Kuopio ja otetaan opiskelijat avosylin vastaan – vain dynaaminen opiskelukaupunki voi tulevaisuudessa kehittyä metropoliksi.

 

Kuopio 27.10.2012

Tero Hongisto, opetushoitaja, yrittäjä

Kunnallisvaaliehdokas No. 374 vuonna 2012

Suomen Keskusta

www.terohongisto.fi

tässä on vielä kehitettävää http://www.kuopio.fi/web/kaavoitus/ajankohtaiset-yleiskaavat

http://www.youtube.com/watch?v=wsq4MpNfy-8&feature=youtu.be

https://www.facebook.com/hongisto.tero?ref=tn_tnmn

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: UEF, Kuopio, Savilahti, kaavoitus, kaunein kampus, junaliikenne, paikallisliikenne, katettu moottoritie

Posti kulkee - vai kulkeeko?

Sunnuntai 21.10.2012 - Tero Hongisto

Niin mihinkä tässä armaassa Suomenmaassa onkaan jouduttu tämä pa-R-Itellan kanssa ja muiden jakelusydeemeiden. Meilläkin oli Länsirannan alueelle sovittu jako p...itellan kanssa ja osalle tuli osalle ei - vikaa/syytä ei siihenkään löytynyt - ei niin millään. Me maksoimme kuitenkin jakamisesta riihikuivia euroja ihan itse. Mistä tämä välinpitämättömyys johtuu - ennen jaetiin posti jalan kymmeniä kilometrejä arkisin ja viikonloppuisin - nyt on asfalttitiet ja turbot ja silti posti ei liiku ja maksaa pirusti. Missä vika?

Postista voi saada hyvää palvelua - ja huonoa. Viimeaikoina hyvä palvelu on ollut kortilla. Posteista on tullut "sekatavarakauppoja" - sieltä alkaa saada kaikkea muuta muttei hyviä postipalveluita. Jos nyt keskittyisivät vain postiin...

Postikonttoreita vähennetään koko ajan ja myös asiamiesposteja. Ennen oli Kuopiossa hyvin PeeÄssän Saleissa yms. postit hyvin tavoitettavissa - nyt on posteja vain useiden kilometrien päässä toisistaan - vanhukset, lapset ja autottomat eivät tavoita enää posteja. Jakeluautomaatit ovat kuulemma ratkaisu - hui - hai!

Kannattaisin että postin nimeksi palautetaan POSTI  ja he keskittyvät siihen toimintaan ja valtio ottaa sen takaisin huostaansa - Posti Pekka Vennamo teki mitä teki, mutta v-...uiksi meni ja jos on mennyt kunnolla vikaan voi sen myöntää ja tehdä korjausliikkeen.

Toinen ongemalapsi on autokatsastukset.....mutta siitä toisen kerran. Hyvää yötä!

Hauskaa vaaliaikaa Teille kaikille!

Tero Hongisto

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Posti, Itella, jakeluyhtiöt

Mistä säästöt syntyvät?

Lauantai 20.10.2012 - Tero Hongisto

Mistä säästöt syntyvät?

Onko kukaan koskaan virallisesti julkaissut laskelmia koulujen lopettamisen aiheuttamista kokonaissäästöistä? Se mikä on taloudellista kunnalle, ei välttämättä aina olekaan taloudellista koko yhteiskunnalle. Ja kärsijöinä ovat yleensä lapset ja perheet ja heidän aika ja vapaa-aika sitäkään ei koskaan lasketa. Matkakustannukset ovat yleensä pienehköjä – mutta polttoaineet ovat tuonti tavaraa ja autot myös. Toki lisäähän kuljetukset liikkumista maanteillä, mutta asfaltti (asfalttibetoni) on myös tuontitavaraa. Asfalttia tehdään/uusitaan myös fossiilisilla polttoaineilla, maakaasulla ja dieselillä ja samalla kun liikumme autolla tietkin kuluvat. Tapahtuu onnettomuuksia ja liikkuminen pitkiä matkoja lisää kiireen tuntua ja rasittaa meitä kaikkia. Koululaisten ja heidän vanhempiensa ja sisarusten menetettyä aikaa ei mitata millään rahassa eikä oravannahoissa – pitäisikö?

Aina puhutaan vaan siitä, että kiinteistöjen ylläpito on kallista – eikö ihminenkin ole arvokas.  Joskus on laskettu että yksi lapsi on yli 100 000 euron arvoinen ja siis 25 oppilaan ryhmä maksaa 2,5 miljoonaa euroa. Sijoittajan mielessä olisi ainakin korkotuotto – ei ole mitään järkeä sijoittaa tuollaista summaan kulkemaan/liikkumaan pitkiä matkoja autoilla, koska silloin sijoitus ei ole ainakaan tuottamassa – keräämässä korkoa. Koulurakennuksetkin pitäisi laittaa paremmin tuottamaan – iltaisin siellä voisi olla jotain muuta toimintaa ja niitä pitää myös huoltaa / siivota paremmin. Olen käynyt monissa Kuopion kouluissa nykyisin – ne ovat siivottomia. Siivous on ulkoistettu ja pulpetteja ei pyyhitä kunnolla. Luokissa haisee – virukset ja bakteerit sekä muut taudinaiheuttajat lisääntyvät. Tulee poissaoloja – tehokkuus laskee…tulee huonompia numeroita jne. ISS ja L&T yms. ovat ulkomaisia yrityksiä joille siivouspalveluja on ulkoistettu ja sekin voitto valuu taas Suomesta pois…

Koulut/opettaja voivat nykytekniikan avulla tuottaa opetusta etänä myös muihin kouluihin – esimerkiksi joku koulu voi perehtyä johonkin osa-alueeseen syvällisesti ja jakaa tiedon toiselle koululle tietoverkon avulla. Opetusmateriaalit laitetaan Moodleen  ja niitä voi käyttää kaikki muutkin koulut – voidaan vähentää kirjojen hankintaa ja kaikki materiaali on myös verkossa jota voi käyttää milloin vain. Toki joitakin kirjoja voidaan vielä käyttää jos on hyvä syy. Opettajat voivat ”vierailla” verkon välityksellä toisissa kouluissa jne.

Tähän pienet kyläkoulut ovat juuri sopivia ja tehokkaita – ja miksi ei voi siirtää lapsia kaupunkien keskustoista maaseudulle. Pitääkö liikenteen olla aina keskuksiin päin?

Kello on jo kohta 23 joten päätän lähetyksen tähän.

Kuopiossa 19.lokakuuta 2012

Tero Hongisto

2 kommenttia . Avainsanat: Koulut, kyläkoulut, säästöt, liikenne, kokonaistaloudellisuus

Yritystuet valuvat samoille jättiyhtiöille vuodesta toiseen

Perjantai 19.10.2012 - Tero Hongisto

En ole katkera, mutta kumminkin...

Tässähän ei ole mitään järkeä - soitin tästä asiasta joskus aikoinaan YLE:n kun anoin omalle yritykselleni muistaakseni 3000 euron tukea ja sitähän ei tietenkään myönnetty - suuriosa tuista Pohjois-Savossa valuu mutkamäkiin ja viheriöihin - näinkö Suomea rakennetaan ja saammeko täällä kestäviä pienyrityksiä, jotka kantavat matalasuhdanteiden yli? EI NÄIN!

http://yle.fi/uutiset/mot_valtion_yritystuet_vuodesta_toiseen_samoille_firmoille/6288500

Ja täällä kanta-asiakkaat....voi ei.

http://ohjelmat.yle.fi/mot/10_9

täällä on kauniita ajatuksia...

http://www.te-keskus.fi/Public/?nodeid=11552&area=7649&lang=1

Pohjois-Savon ELY-kekus toimintakertomus 2011

http://www.ely-keskus.fi/fi/ELYkeskukset/pohjoissavonely/Tehtavatjatoiminta/Documents/POS%20ELY_Toimintakertomus%202011%20-%20Pohjois-Savo_lopullinen.pdf

Kauniita sanoja...

http://www.ely-keskus.fi/fi/ELYkeskukset/pohjoissavonely/Tehtavatjatoiminta/Documents/PS_ELY_strateginen%20tulossopimus_2012-2015.pdf

 

 

2 kommenttia . Avainsanat: Yritystuet, MOT, Ei näin, pienyritykset jäävät ilman tukia

Sosiaali- ja terveydenhuollon tila

Perjantai 19.10.2012 - Hanna-Kaisa Järvi, Timo Portaankorva

Keskusta vaatii vastauksia sosiaali- ja terveydenhuollon tilasta

 

Hallituksen täydellinen sekoilu sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamisessa, ei jättänyt Keskustalle vaihtoehtoja. Sinipunahallitus ei ole kyennyt tuomaan esitystä siitä, miten sosiaali- ja terveyspalvelut järjestetään. Eduskuntaryhmä jättikin välikysymyksen hallituksen vastattavaksi. 

Kataisen ja Urpilaisen vastuulla on reilun vuoden aikana ollut se, millaisen turvallisuuden tunteen ihmiset kokevat, asuinpaikasta riippumatta. Miten kuntauudistuksen tärkein osa, sosiaali- ja terveyspalvelut järjestetään. Hallituksen toimet tai ennen kaikkea toimettomuus, on saattanut palvelujen järjestämisvastuussa olevat kunnat tilanteeseen, joka tulee jo nyt kalliiksi. Kunnat eivät pysty toimimaan tai kehittämään toimintojaan, ne odottavat mitä on tulossa.

Hallitus pitää ihmisille kaikkein tärkeimpiä palveluja - terveyspalveluja - toisarvoisina. Hallitusta kiinnostavat ainoastaan kuntarakenteet ja kuntien pakottaminen yhteistyöhön – kuntaliitoksin. Ihmiset haluavat vain tietää pääseekö lääkäriin, mistä palveluja saa ja kuinka kauan pitää odottaa?

Pistävän maun ”sotesoppaan” on antanut hallituksen tulehtuneelta näyttävä tilanne vastuuministeriössä. Eilinen peruspalveluministerin esitys suuntaviivoista, jonka ministerivaliokunta hylkäsi, ei sisältänyt edes sosiaali- ja terveysalueiden määrää eikä väestöpohjaa. Käytännössä siinä olisi toistettu kuntatiedonannon hyvin ylimalkaiset kirjaukset.

Tänään perjantaina, hallitus jatkoi neuvottelujaan, mutta laihoin tuloksin. Yhteisymmärrykseen pääseminen tuntuu olevan Kataisen hallitukselle ylitsepääsemätöntä. 70 kuntaan tähtäävässä kuntauudistuksessa on tähän asti tehty vain kuntakartat. Sosiaali- ja terveyspalvelujen osalta on päätetty purkaa sairaanhoitopiirit sekä perustaa viisi erityisvastuualuetta. Toisin sanoen toisessa hallitus on keskittynyt pelottelemaan ja toisessa vain purkamaan.

Miten ihmeessä hallitus pystyy turvaamaan kuntien elinvoiman, palvelut ja demokratian? Hallituksella on esittää vain vahvan peruskunnan malli, joka ei toimi koko maassa. Se vain keskittäisi asumista, palveluita ja päätöksentekoa. Hallituksen esitys ei tuo ratkaisua tänään hoitojonossa odottavalle tai toimeentulotukipäätöstään jonottavalle.

Lupauksistaan huolimatta hallitus ei tuo uudistamismalliaan esille ennen kunnallisvaaleja. Kuntalaiset äänestävät täydellisen epätietoisuuden vallitessa.

Keskustalla on esittää oma vaihtoehtonsa kansalaisille: kotikunta-maakuntamalli. Sillä päästään kuntarajariitelyjen ja vuosikausia kestävän hallintojen yhdistämisen sijasta suoraan palvelurakenteiden kehittämiseen, jolla voidaan vastata mm. kasvaviin hoitojonoihin. Se ei estä kuntaliitoksia, joita kunnat voivat tehdä jatkossakin vapaaehtoisesti.

Hanna-Kaisa Järvi

Timo Portaankorva

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kuntauudistuksen mahalasku, vapaaehtoisuus, maakuntamalli, Neuvostoliitto on niin nähty

Turvataan lähipalvelut

Keskiviikko 17.10.2012 - Tero Hongisto

Hyvä ystävä,

Kunnallisvaalien ennakkoäänestys alkaa tänään. Nyt päätetään kotikuntien lähipalveluista ja itsenäisyydestä.

Vaalien tärkein kysymys on, miten lähipalvelut turvataan koko Suomessa. Kuntia ja palveluja on uudistettava. Kiireellisintä on laittaa terveys- ja sosiaalipalvelut kuntoon. Lääkäriin on päästävä postinumerosta tai lompakon koosta riippumatta.

Meidän vaihtoehtomme kotikunta-maakuntamalli. Keskustan mallissa kotikunnat eli nykyiset kunnat hoitavat kuntalaisten arjen kannalta tärkeät lähipalvelut. Näitä ovat päiväkoti, peruskoulu, kirjasto, kulttuuripalvelut, liikuntapaikat sekä esimerkiksi asumiseen, rakentamiseen ja ympäristöön liittyvät asiat.

Kuntien välisellä yhteistyöllä maakunnittain tarjotaan terveys- ja sosiaalipalvelut kaikissa kotikunnissa. Meidän vaihtoehdossamme jokaisessa kunnassa säilyy terveyskeskus. Lääkärissä voi siis käydä joko tutussa terveyskeskuksessa tai naapurikunnassa muiden arjen asioiden hoitamisen lomassa.

Palvelut on pidettävä lähellä. Sen lisäksi on tuettava kotien hyvinvointia. Meidän mielestämme lapsiperheille on taattava kunnallista kotiapua. Omaishoito on tehtävä verottomaksi ja siirrettävä Kelan hoidettavaksi. Näin tasa-arvoistetaan omaishoitajien asema koko Suomessa.

Kokoomuksen ja Sdp:n johtaman hallituksen tapa uudistaa on liittää kuntia yhteen niin, että Suomessa on tulevaisuudessa noin 70 – 100 kuntaa. Pääministeri Katainen on sanonut, että kuntaliitokset ovat kunnille ainoa vaihtoehto. Ääni Kokoomukselle, Sdp:lle ja muille hallituspuolueille on siis ääni yli 200 kunnan lakkauttamiselle. Perussuomalaisten linja on täydellisen epäselvä.

Me Keskustassa emme usko siihen, että palvelut turvataan kuntia yhteen liittämällä. Kuntien rajoja siirtelemällä sairaat eivät parane eivätkä vanhukset nuorru. Kunnallisvaaleissa suomalaiset valitsevat Keskustan vaihtoehdon ja hallituksen linjan välillä.

Vaaleissa on kyse myös kuntien itsenäisyydestä. Meidän mielestämme kuntalaisten pitää saada itse päättää oman kotikuntansa tulevaisuudesta. Keskustan vaihtoehdossa kuntaliitoksia tapahtuu vain vapaaehtoisesti, kuntalaisten ja kuntapäättäjien omilla päätöksillä.

Hallituksen tavoittelemien suurkuntien takaa pilkottaa Sdp:n ja Kokoomuksen halu kaiken keskittämiseen. Ihmiset, palvelut ja työpaikat halutaan keskittää muutamaan suureen keskuskaupunkiin.

Pääministeri Katainen on sanonut, että puhe koko Suomen asuttuna pitämisestä on vanhahtavaa. Siksi kunnallisvaalit ovat myös yleispoliittiset suuntavaalit. Keskusta ajaa koko Suomen asiaa. Meidän mielestämme jokaisella on oltava oikeus itse päättää, mihin kotinsa, työnsä ja elämänsä rakentaa.

Me Keskustassa olemme tulevana viikonloppuna liikkeellä koko Suomessa. Kampanjoimme ja pidämme ääntä lähipalvelujen ja kotien hyvinvoinnin puolesta. Tervetuloa keskustelemaan.

 

Terveisin Keskunta - puoluetoimisto

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kunnallisvaalit 2012

"Länsirantaa ja Gazaa"

Lauantai 13.10.2012 - Tero Hongisto

HYVÄN ARJEN TEKIJÄT KUOPION LÄNSIRANNALLA

Tero Hongisto - 374

TAHTOA JA TEKOJA

Kuka? opetushoitaja ja yrittäjä

Pidetään koko Suomi asuttuna.

 - Kunnat saakoot edelleen päättää liittymisestään muihin kuntiin - EI pakkoliitoksia.

- Kuntien yhteistyötä kehitettävä ja siihen tarvitaan koko maan kattavaa ohjausta.

- Valtio voisi ottaa isomman vastuun erikoissairaanhoidosta ja kuntien taakkaa tulisi keventää.

- Lapsiperheille lisää mahdollisuuksia järjestää päivähoito ja kotihoidontukea kehitettävä.

- Vanhusten hoitoon/kotihoitoon enemmän koordinaatiota ja ryhtiä.

 - Länsirannan alueelle uusi koulu - mahdollisesti Haminalahteen, joka on ehkä sijanniltaan paras paikka.

 - Kaikille taattava mahdollisuus laadukkaaseen peruskouluun ja -koulutukseen.

 - Kevyenliikenteen väylä Karttulantielle ja tienperusparannushanke liikkeelle mahdollisiman pian.

Välitetään lähimmäisistä ja annetaan kaikkien kukkien kukkia - me kaikki olemme tärkeitä tälle yhteiskunnalle riippumatta mitä temme ja missä asumme.

Tutustu lisää ja ota yhteyttä!

www.terohongisto.fi

www.facebook.com/hongisto.tero

040-5652941

tehohit@gmail.com

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kunnallisvaalit 2012

Säilytetään Puijo - Kehitetään Konttilaa

Perjantai 12.10.2012 - Tero Hongisto

Puijo on kansallisaarre - jos on kyseessä luonnonsuojelualueen läheisyys ei sinne voi rakentaa kauppakeskusta tai Golf-kenttää - se on vaan niin. Näitä konkurssikypsiä urheilupyhättöjä on kaatunut jo kaupungin syliin ihan tarpeeksi.

Golf-osakkeita ei pääse eroon kuolemallakaan. Niin pitkään kun on kuolinpesässä varoja epäonninen Golf-osakkeen omistaja maksaa vielä haudan takaakin. http://publications.theseus.fi/bitstream/handle/10024/44174/Ojanen_Iira.pdf?sequence=1

Kehitetään Konttilasta paikka johon voi mennä vauvasta vaariin ja nähdä ja kokea maaseudun rauhan keskellä kaupunkia. Ei kukaan ulkomaalainen halua tulla Golf-kenttää tänne katsomaan - niitä riittää joka kylässä muutenkin ja parhaassa kaksi.

 

Kun joulu tulee - voi perhe mennä aistimaan joulun tunnelmaa Puijolle.

Tero Hongisto

12-10-2012 klo 23.01

1 kommentti . Avainsanat: Puijo, Ei golfkentälle, Konttila

KUNNALLISVAALIT 2012

Maanantai 8.10.2012 - Tero

Pidetään lähimmäisistä huolta ja koko maa asuttuna - palvelujen vähentämiselle piste.

Tästa klikkaamalla linkiin
 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan Vaaliteemat

TEHOHIT - huolto- ja kalibrointipalvelut

Sunnuntai 25.9.2011 klo 23.15 - Tero Hongisto


Kysy Tarjoustamme kokonaisvaltaisesta pipettien huollosta ja kalibrointipalvelustamme. Haemme pipettinne ja toimitamme ne takaisin veloituksetta.

Tarvittaessa lainaamme teille huollon ajaksi vastaavat huolletut/kalibroidut pipetit, ettei työnne laboratoriossanne keskeytyisi/häiriintyisi.

 

tehohit@gmail.com

puhelin 050-4321560

Kommentoi kirjoitusta.